content top

Hva skal man legge merke til når man kjøper en barneseng

Hva skal man legge merke til når man kjøper en barneseng

Det er flere faktorer som påvirker søvnkvaliteten. Det er blant annet et rolig miljø, stillhet, men den viktigste av dem er en komfortabel, passende seng. Når babyen vår vokser opp fra en barneseng online, er det på tide å kjøpe en komfortabel seng som skal brukes de neste årene.

Sengen skal være dette møbelet som velges med størst omhu – selvfølgelig skal dens hovedegenskap være komfort, men den bør også være tilpasset andre møbler og bli funksjonell. I tillegg til hvile og avslapning kan sengen være et møbel for oppbevaring av forskjellige ting, ikke bare barnets sengetøy.

Sengetyper

Når vi ser etter en passende seng for et barn, kommer vi over mange modeller. I butikker kan vi finne enkeltsenger av tre, den store fordelen med dem er at de ikke trenger å brettes ut. På rom der det ikke er nok plass til at sengen blir så stor, kan du velge en klassisk sofa, sovesofa eller madrass. Før vi bestemmer oss for hvilken type vi skal kjøpe, må vi imidlertid vurdere om den valgte sengen har riktige dimensjoner. Vi må sjekke om den er egnet for småbarnets høyde og rommets størrelse.

En seng som er trygg og tilpasset barnets behov

Sikkerhet er en like viktig sak som bekvemmelighet. Barneseng skal lages solid. Når det gjelder modeller for yngre barn, er et rekkverk et obligatorisk element, takket være det skal ungen ikke faller på gulvet under søvn. Den beste løsningen er et rekkverk som kan demonteres, takket være det skal sengen også passe til et eldre barn. Sikkerhetsområdet inkluderer også etterbehandling – kantene på møbelet bør være avrundet for å minimalisere muligheten for skader. Sengene produseres vanligvis i forskjellige størrelser, og de største kan brukes i mange år. Mange soveromsmøbler har også forskjellige fasiliteter som justerbar hodegavl eller ekstra beholdere. Skuffer installert under madrassen er en god løsning.

content top